Zomeractiviteiten

Het Zillertal staat bekend als het meest actieve dal van Oostenrijk en biedt talrijke mogelijkheden voor elke leeftijd! 

Wandelen & Fietsen: De omgeving kenmerkt zich door de grote diversiteit aan wandelmogelijkheden. Van wandelen langs de rivier de Ziller tot mooie wandelingen in de bergen. De routes hebben een gezamenlijke lengte van ongeveer 1000 KM. Hiernaast is het dal een ideaal uitgangspunt voor fietsers en mountainbikers. De routes hebben een gezamenlijke lengte van 450 KM. In het dal vindt men vlakke paden langs de rivier de Ziller, terwijl er voor mountainbikers vele routes door bergweides en hoger in de bergen aan te treffen zijn. Er zijn 31 fietspaden en 23 mountainbike trajecten. De kaarten hiervan zijn verkrijgbaar bij het VVV.

 

wandelroutes

Gondelbanen: In de zomer zijn er diversen gondelbanen geopend, waardoor je een kijkje kunt nemen in diverse skigebieden in het Zillertal. Boven op de berg zijn veel wandelmogelijkheden en berghutten om even een hapje te eten of te drinken onderweg. Ook voor kinderen zijn er boven op de berg diverse grote speeltuinen.

Golven: In de omgeving zijn er diverse mogelijkheden om een dag te gaan golven. Erg dichtbij is de 18 holes golfbaan van Udern. Enkele andere golfbanen in de regio zijn: AchenseeInnsbruck-iglsMittersill.

Speeltuinen: In het nabij gelegen Zell am Ziller bevinden zich tal van activiteiten zoals een grote gratis speelpark met speeltoestellen, (panna)voetbalveld, kegelbaan, midgetgolf, tennisbanen en een mooi buitenzwembad. Deze activiteiten zijn bij elkaar gelegen en op een loopafstand via een wandelpad langs de rivier de “Ziller” van slechts 10-15 minuten van het appartement. Kijk maar eens op de website van het freizeitpark. Hiernaast staat op de berg van Zell am Ziller het Fichtenschloss; Een indrukwekkend fort voor kinderen en zeker de moeite waard om te bezoeken. TIP: Bezoek ook gelijk de Fichtensee boven op de berg.

Zwemmen: Het buitenbad in de buurt van het freizeitpark in Zell am Ziller is op loopafstand. Binnenbad: Dit bad ligt in Fügen langs de doorgaande weg en is een prachtig zwembad voor jong en oud. Met diverse binnen- en buitenbaden. Ook is er een golfslagbad en een grote waterglijbaan aanwezig. Er zijn ook nog diverse sauna mogelijkheden.

Zwemmen

Outdoor activiteiten:

  • Arena Coaster: De 1.450m lange achtbaan begint direct bij het dalstation in Zell, leuk voor jong en oud.
  • Arena Skyliner: Tokkelen met een snelheid van 50KM per uur tot 64 meter boven de grond over een lengte van 738 meter.
  • Klimparcour Klettersteig Talbach: Een prachtig klimparcour direct achter het appartement langs de berwand, met verschillende niveaus en als hoogtepunt de oversteek hoog boven de Talbach Wasserfall.
  • Paragliding: De mogelijkheid om samen met een tandempiloot een sprong te maken en te genieten van het mooie uitzicht over het dal en langs de steile berghellingen te razen. 
  • Canyoning: Ga voor een spannende familie tour of kies voor een uitdagende canyoning tour voor grensverleggende personen.
  • Raften: Ga de uitdaging aan om samen met het hele gezin de rivier de Ziller af te razen in een raft.
 
*Al deze bovenstaande activiteiten en vele andere activiteiten zijn te vinden op aktivzentrum-zillertal.

Voordeel met de Zillertal kaart!

Het is mogelijk om in de zomermaanden een Zillertal Card aan te schaffen, met deze kaart kun je gratis gebruik maken van de gondelbanen, de meeste zwembaden en het openbaar vervoer. Ook biedt het korting op vele activiteiten in het Zillertal! Deze kaart is te vinden bij aktivzentrum-zillertal

uitzicht tijdens wandeling
uitzicht hut

*klik hier voor de meest complete zomergids van het Zillertal, waarin alle activiteiten staan die het dal te bieden heeft.