Omgeving

Zillertal & Omgeving:

  • Direct voor het appartement stoppen de gratis skibussen richting de grote skigebieden van Zell am Ziller (5 minuten) en Mayrhofen (10 minuten)
  • In de directe nabijheid bevinden zich 2 goede restaurants. Schuin tegenover het appartement bevind zich de https://www.metzgerwirt-zillertal.at/restaurant-metzgerwirt/, dit is een gezellig en goed restaurant met tevens een zeer goede slagerij. Verderop in Laimach kun je nog echte Oostenrijkse gerechten en wildspecialiteiten eten bij https://hubertushof-hippach.at/ 
  • Op 15 minuten loopafstand ligt de plaats Zell am Ziller. De plaatsen Hippach en Ramsau zijn ongeveer 25 minuten lopen. Langs het riviertje de Ziller lopen mooie vlakke wandelpaden naar deze plaatsen.
  • Met de auto ben je in slechts 5 minuten bij diverse supermarkten. In Zell am Ziller de SPAR, Billa en Hofer (aldi). In Ramsau zitten de M-Preis & ADEG bij elkaar.
  • Aan de overkant van de Ziller stopt de Zillertaler Bahn. Dit is een smalle spoorlijn waarmee eenvoudig alle plaatsen in het dal te bereiken zijn. Deze treinverbinding loopt door tot Jenbach net buiten het dal. Binnen 5 minuten vanaf het appartement loop je naar de dichtstbijzijnde halte waar je op de trein kan stappen

Zillertal & Klimaat:

  • De temperatuur ligt in de zomer gemiddeld enkele graden hoger dan in Nederland. Door het hoogte verschil koelt het ‘s-avonds vaak iets beter af. Op warme zomerse dagen is het prima vertoeven hoger in de bergen waar het altijd aanmerkelijk koeler blijft. 
  • In de zomer kent het Zillertal meer zonuren dan Nederland. De dagen beginnen vaak zonnig, in de middag kan er wat bewolking ontstaan die soms kan eindigen in een neerslagbui. 
  • Gemiddeld ligt de hoeveelheid neerslag iets hoger dan in Nederland, dit wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door korte hevige onweersbuien die kunnen ontstaan in de berggebieden. Hierdoor kan er in korte tijd veel neerslag vallen. Vaak is het de volgende dag weer gewoon zonnig weer.
Stoomtrein Zillertalbaan

Zillertal & Muziek:

Muziek maken en Zillertal horen bij ekaar. Omringd door gezelligheid zijn er vele echte Zillertaller die internationaal bekend zijn geworden en nog steeds regelmatig lokaal in een van de vele typische ‘Gasthäuser’ in het dal optreden. Enkele voorbeelden van deze muziekgroepen zijn: Zillertaler ManderDie jungen Zillertaler 

Regional museum Zillertal Laimach
Talbach beek
Station Laimach