Appartement Zillertal

Wintersport

Centraal gelegen, keuze uit 3 grote gebieden en sneeuwzeker!

Zillertal Arena:

dit het dichts bij zijnde skigebied, op slechts vijf minuten van het appartement. Je kan met eigen vervoer of met de gratis skibus die voor de deur van het appartement stopt. Dit skigebied bestaat uit vier skigebieden die allemaal aan elkaar zijn verbonden. Dit zijn Zell am Ziller, Gerlos, Koningsleiten en Krimml. In totaal bestaat dit gebied uit 150KM skipiste van blauwe tot zwarte pistes. In Zell am Ziller kun je met twee gondelbanen naar boven waardoor de wachttijden minimaal zijn. In het gebied is ook een funpark aanwezig voor fanatieke snowborders. Het gebied is sneeuwzeker omdat je tot 2500 hoogte kan skiën.

TIP: Sportbahn abfahrt met een schnitzel in de schnitzel hütte en de zwarte dal afdaling voor de gevorderde skiër.

Aprèski: onderaan alle skiliften zijn prima après ski mogelijkheden of overweeg een dagje gerlos…

Mountopolis (Mayrhofen): 

Dit gebied is makkelijk te bereiken. Het is ongeveer 6 minuten rijden met de auto of met de gratis skibus die voor de deur van het appartement stopt. Dit gebied bestaat uit vier gebieden die aan elkaar gekoppeld zijn. Dit zijn Mayrhofen, Finkenberg, Lanersbach en Vorderlanersbach. Het gebied bestaat uit 142KM skipistes. Het gebied kent de steilte geprepareerde skipiste van Oostenrijk met een helling van 78% onder de naam Harakiri. In dit gebied is ook een fun park aanwezig.

TIP: Schneekarhütte met heerlijke versbereide gerechten.

Aprèski: Mayrhofen is natuurlijk ook zeer bekend als plaats waar je prima kan après-skiën zoals in de Eisbar en de Bruck’n Stadl of ‘s-avonds in de Schlüsselalm.

Hoch Zillertal – Hochfugen:

Dit is het skigebied van Kaltenbach en Hoch Fugen. Hier is de sneeuwkwaliteit altijd erg goed omdat de pistes gunstig gelegen zijn ten opzichte van de zon. Het gebied is het beste per auto te bereiken in ongeveer 15 minuten. Als alternatief kun je met het gratis treintje gaan dat ook in Laimach stopt aan de overkant van de Ziller. Het gebied bestaat uit 90KM aan skipistes. In dit gebied heb je veel langere afdalingen.

TIP: Kaltenbach Stephan Eberharter Goldpiste dalafdaling.

Aprèski: De postalm in Kaltenbach onderaan de lift.

Hinterux (Gletscher):
Sneeuwgarantie 365 dagen per jaar! Dit is het gletscher skigebied van het Zillertal. Het is ongeveer 30 minuten rijden. Hier kan 365 dagen per jaar worden geskied. Het gebied heeft 60KM aan skipistes en begint op een hoogte van 1300 meter wat doorgaat tot een hoogt van maximaal 3250 meter.

TIP: Afdaling van de “Gefrorene Wand” met zijn 3250 meter hoogte heb je een adembenemend uitzicht over de omliggende bergtoppen, tot in Italië aan toe.

Bord Laimach
Gebouw in de winter
Omgeving uitzicht

*klik hier voor de meest complete wintergids van het Zillertal, waarin alle benodigde informatie van het skiën staat waaronder skischolen en skihuur locaties.